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FREQUENTLY ASKED QUESTIONS 

PROPOSITION 39 2014-15 CYCLE 
 

The Los Angeles Unified School District (“District” or “LAUSD”) has undertaken 

extensive efforts for the 2014-2015 school year cycle to continue its collaboration with 

charter schools regarding the Proposition 39 process, including the recent introduction of 

a streamlined online Facilities Request Form.  These “Frequently Asked Questions” are 

provided as part of the District’s ongoing efforts to help charter schools satisfy the 

requirements for requesting use of District facilities pursuant to Education Code section 

47614 (“Proposition 39”). 

 

Q: Who do I contact with questions about the Proposition 39 process? 

 

A: The District has established a dedicated e-mail address (prop39@lausd.net) for 

charter schools to use.  

 

Q: Is there a specified form that the District requires a charter school to use when 

submitting its facilities request? 

 

A: Yes.  A charter school must submit an LAUSD Proposition 39 Facilities Request 

Form by no later than November 1.  Recently introduced for charter schools 

seeking use of District space in the 2014-15 school year, the Facilities Request 

Form is now an online tool available at the LAUSD Charter Schools Division 

website here.  The above link was also previously e-mailed to representatives of 

all existing LAUSD charter schools.  No requests for facilities submitted on other 

forms will be considered.   

 

Q: Can I talk to somebody about the LAUSD Proposition 39 Facilities Request 

Form? 

 

A: Yes.  The District has hosted numerous voluntary in-person Proposition 39 

Facilities Request Form orientation sessions.  During each session, the contents of 

the Facilities Request Form are explained, and charter school representatives have 

an opportunity to ask questions directly to District staff.  The final orientation 

sessions will be held on October 28
th

 and October 29
th

.  E-mail invitations were 

previously sent to representatives of all existing LAUSD charter schools, but all 

other interested proposed (new) and existing charter schools are welcome to 

attend.  Although attendance to the workshops is optional, your participation is 

highly recommended. 

 

LOCATION: 

Los Angeles Unified School District Headquarters 

333 S. Beaudry Avenue 

Los Angeles, CA 90017 

 

 

mailto:prop39@lausd.net
http://notebook.lausd.net/portal/page?_pageid=33,1052884&_dad=ptl&_schema=PTL_EP


FAQ’S:  Prop. 39 2014-15 Cycle Page 2 
 

REMAINING DATES: (You only need to attend one session) 

Monday, October 28, 9am – 3pm  

Tuesday, October 29, 12 - 3pm  

 

PARKING: will be validated. 

 

In order to attend one of these sessions you must RSVP at (213) 241-0399.  Upon 

doing so, you will be informed of the exact room location. 

 

Q: Are the Meaningfully Interested Students Information Form and the Intent to 

Re/Enroll Form required for each in-district student meaningfully interested in 

attending the charter school, or can I submit other additional documentation? 

 

A: The Proposition 39 implementing regulations govern the requirements for 

documentation that must be provided by a charter school regarding the number of 

in-district students meaningfully interested in attending the charter school that is 

sufficient for the District to determine the reasonableness of the 

projection.  Please refer to section 11969.9 of the Proposition 39 implementing 

regulations (a copy is available on the District’s website at the Proposition 39 

page - link above) for additional information.  The Meaningfully Interested 

Students Information Form and Intent to Re/Enroll Form are available to support 

the charter school in demonstrating the reasonableness of in-district and total 

average daily attendance (“ADA”) and in-district and total classroom ADA 

projections. 

 

The Intent to Re/Enroll Form was modeled after a template “intent to re/enroll” 

form created by the California Charter Schools Association.  This form is 

substantively identical to the template form CCSA has recommended that its 

charter school members use in support of their facilities requests.  As such, the 

District will accept intent to re/enroll forms that a charter school has collected on 

CCSA’s template form.  A charter school may also include additional/other 

documentation of the number of in-district students meaningfully interested in 

attending the charter school that is sufficient for the District to determine the 

reasonableness of the projection. 

 

Q: We are a charter management organization, and are applying for multiple charter 

schools.  Does each charter school need to submit a facilities request? 

 

A: Yes.  Each charter school must submit its own separate facilities request.  Please 

submit only one (1) application for each charter school. 

 

Q: I am unable to correct/enter information in Questions 9 and 10 (Organization 

Name/Entity Number).  How can I correct/enter my response to these questions? 

 

A: The information in questions 9 and 10 is pre-populated based on the information 

entered during the charter school’s registration process.  If no information was 
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entered by the charter school during its registration, the fields will be empty.  

Similarly, if the information was entered incorrectly, it will appear as entered.  No 

new data may be entered.  If no information was entered, or if it was entered 

incorrectly, you may email Prop39@lausd.net with the correct Organization 

Name/Entity Number so that this information may be updated.  You will continue 

to see the incorrect information used during the registration process and facilities 

request submission process, but the District will add/update the information based 

on your emails. 

 

Q: On Question 11, how can I enter “None” and save the information? 

 

A: When you begin typing “None,” a drop down list will appear to provide you with 

a “None” option.  Click the “None” option, then click the “Add” button.  The 

following will now appear: 

 

Campus Name  

 

None 

You will be able to save this information. 

Q: How do I enter a specific District campus and/or other notes regarding a charter 

school’s Area of Geographic Interest? 

 

A: When you start typing a District campus’s name, a drop down list will appear 

from which you may select the location (e.g., if you type “112” the option “112th 

St EL” will appear).  You may click on the name of the campus that appears on 

the drop down list.  Click the “Add” button and your selection will appear (see 

example below).  

 

You may also wish to add other notes.  Begin typing “Other,” and a drop down 

list will appear from which you may select “Other”.  Click the “Other” 

option.  You will then be able to add notes in the available box.  After you include 

your desired notes, click the “Add” button. You will be able to save your 

information.   

 

For example: 

17. Type in campus name 
(or Other and describe area in the Notes field):   Notes:  Add  

Area  Notes  

 

112TH ST EL 
 

 

Other Additional notes regarding general geographic area 

 

 

 

mailto:Prop39@lausd.net
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Q: The District school our charter school students would otherwise attend, had they 

elected to participate in a District program, does not populate in Table 16.5.  What 

can I do? 

 

A1:  Please check all school spelling using the District School Finder (link below): 
(http://notebook.lausd.net/schoolsearch/selector.jsp). 

 

A2:  If, after using the correct spelling, the school still does not populate, please 

include the in-District classroom ADA information (broken down by grade level 

and school) in the methodology section of your facilities request. 

 

Q: How many documents can I attach to my facilities request?  Is there a size limit? 

 

A: When attaching any supporting documentation to your facilities request, please 

ensure that the document size does not exceed 20 MB per document 

attached.  You may attach an unlimited number of documents, provided they do 

not exceed 20MB per file. 

 

Q: I received a warning that the totals for Table 16.3 and 16.5 do not match.  Why  

am I getting this warning?   

 

A1:  The warning regarding projected in-District classroom ADA for 2014-15 is 

intended to alert a charter school to apparent inconsistencies in its data reporting 

that could undermine the accuracy and/or reasonableness of its enrollment 

projections.  A charter school that receives this warning may want to review its 

total in-District classroom ADA projections in tables 16.3 and 16.5 for 

consistency before submitting its Proposition 39 Online Facilities Request. 

 

A2:  The general warning regarding incomplete fields is intended to alert a charter 

school to possible material omissions that could impact the legal sufficiency of its 

Proposition 39 Online Facilities Request.  A charter school's submission of an 

incomplete or inaccurate Proposition 39 Online Facilities Request may result in a 

determination that it is ineligible to receive an offer to occupy District facilities 

for the 2014-15 school year. 

 

http://notebook.lausd.net/schoolsearch/selector.jsp

